Welkom op mijn site

HERFSTTIJLOOS


Voor de zevende maal wordt in november 2017 nieuw beeldend werk van Els Vermandere tentoongesteld in het oude dorpsschooltje van Lampernisse, samen met werk van een aantal bevriende kunstenaars: Nele Camerlynck, Barbara Thevelin en Linda Vandewalle.

De verbeelding en verwondering waarmee kunstenaars de zoektocht van mensen tussen nabijheid en oneindigheid proberen vorm te geven, is erg verwant met de manier waarop wetenschappers door de eeuwen heen proberen vraagstukken van tijd en ruimte te doorgronden.

Herfsttijloos nodigt u dan ook graag uit voor deze tentoonstelling en voor 3 lezingen over de inspirerende wijze waarop kunst en wetenschap elkaar raken in het zoeken naar inzicht en relaties tussen mens en kosmos.

U bent er van harte welkom.

OUDE SCHOOL VISSERSTRAAT 2 LAMPERNISSE


Lezingen

Zaterdag 11 november 11u – Carla van Bree

Carla van Bree is een Nederlandse docente kunstgeschiedenis uit Tilburg. Ze leidt ons mee door het fascinerend werk van de bekende kunstenaar Maurits Escher die op basis van wiskundige principes de meest onmogelijke, oneindige en parallelle werelden wist te verbeelden.

 

Zondag 19 november 11u – Katrien Kolenberg

Katrien Kolenberg is muzikante en professor Astrofysica aan de Universiteit Antwerpen en onderzoeker aan de KU Leuven en aan Harvard. Ze specialiseerde zich in de frequenties van sterren en zette die om in voor het menselijk oor waarneembare klanken ... Dankzij muziek uit de kosmos beluistert u de eeuwenoude verhalen van hemellichamen uit verre galaxiëen.

 

Zondag 26 november 11u – Koenraad Van Cleempoel

Koenraad van Cleempoel is hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Hasselt. Hij vertelt graag over de relatie tussen kunst en wetenschap tijdens de Renaissance en de wijze waarop men met astrolabia, armillaire sferen en andere vernuftige instrumenten probeerde om de veranderende wereld voor te stellen en bevattelijk te maken.

 

Als u graag deel neemt aan één van deze lezingen, wil dit dan – omwille van het beperkt aantal plaatsen – via mail laten weten. Er wordt een bijdrage van 12 € gevraagd in de organisatiekost. U krijgt nadien een drankje aanboden en kunt ook de tentoonstelling bezoeken.


Tentoonstelling

De tentoonstelling met werk van Nele Camerlynck, Barbara Thevelin en Linda Vandewalle is samen met nieuw beeldend werk van Els vrij te bezoeken op 11, 12, 19 en 26 november telkens van 14u-17u. 


Voel u welkom. Omdat met HERFSTTIJLOOS de kunst van het verliezen van de zomer te leren valt...

meer info : els.vermandere@telenet.be